Tuesday, August 3, 2010

Moment with newborn baby contest

By Alyyani
Due 31 Aug 2010
hadiah menarik menanti pemenang 

*
*

*
*

nama : DAMIA BINTI AZLAN
tarikh lahir : 14.8.2008
berat semasa lahir : 2.5KG
umur ketika gambar diambil : within 8 hours after delivery
nama ibu : AZLIN MOHD ATAN
email : azlin.mohdatan@gmail.com
cerita disebalik gambar : 
Since me & hubby weekend husband & wife, Hubby tak sempat nak balik untuk teman me dalam labour room. Alhamdulillah semua berjalan dengan pantas. Me sakit dlm kul 6am and dlm kul 8.54am Damia selamat dilahirkan secara Normal. Hubby masa tuh belom dapat tiket bas lagi... uhuh.. sedis gak sesorang dlm labour room tuh. So dlm kul 4pm baru hubby sampai dihospital and gambar menunjukkan hubby pertama kali mendukung his daughter... sweet jer... nampak tak tangan my hubby cam lebih besar from muka baby... priceless!

nama : DZAKIRAH BINTI AZLAN
tarikh lahir : 1.4.2010
berat semasa lahir : 3.6kg
umur ketika gambar diambil : 2 hari (next day after delivery)
nama ibu : AZLIN MOHD ATAN
email : azlin.mohdatan@gmail.com
cerita disebalik gambar : 
Pengalaman melahirkan anak ke-2 totally different. Masa tu hubby dah amik cuti awal. So kami sesama di labour room. masalahnya after 12 hours baby still tak nak kluar so terpaksa C-zer. uhuh... sedis lagi sebab hubby tak dapat masuk operation room. Tapi happy sangat sebab hubby ada depan mata when me kluar operation room. Patut c-zer kene stay 2-3 hari dulu kat hospital tapi me 1 mlm jer, sok nyer mintak balik dengan doktor. Gambar nih masa menunggu untuk discharge.  Me sebak sebab kelahiran kali ni tidak semudah yang disangka... ia adalah sejarah paling sakit dalam rentetan hidup Momma. Bila baby selamat dilahirkan semua kesakitan hilang woo.. Priceless!
Sesungguhnya kesakitan bersalinkan kedua-dua anak momma merupakan memori indah dengan penuh keperitan. Itulah dugaan yang besar dan menginsafkan Momma akan kebesaran Tuhan. Syukur alhamdulillah kerana Allah mengizinkan Momma untuk melahirkan kalian. 

2 comments:

alyyani said...

SALAM. ENTRY REVIEWED! T&C APPLIED. THANKS SUDI JOIN CONTEST ALYA YE :)

mekchu said...

putih-putih gebu..

good luck :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India