Sunday, August 8, 2010

Contest "Saya Sayang Adik" anjuran Mama Ilah Fazilah"

Due 10 Aug 2010

*
*

Kakak : Damia Azlan / 1 Tahun 11 Bulan
Adik : Dzakirah Azlan / 4 bulan

*
*

Sepanjang 4 bulan bergelar kakak, pelbagai aksi kasih sayang yang kakak Damia tonjolkan to her beloved sister lil Dzakirah. The most touching moments was...
  • Damia dah pandai bergurau-senda dengan adik - masing-masing berbual dalam bahasa "german" yang chomel... bila damia berkata, si adik pasti menyahut, cam memahami apa yang dikatakan oleh si kakak. Paling best akak Damia berjaya membuat lil Dzakirah ketawa berdekah-dekah... paling me tak boleh lupakan. Precious!!
  • Damia juga suka sharing makanan dia dengan adik. Kalo dia ada 2 coklat, pasti dia akan berikan 1 pada lil Dzakirah. Pernah satu ketika dia masukkan biskut bantal dalam mulut adik dia. Nasib baik momma perasan. Niat tuh dah baik kan cuma masa nya belum lagi la kakak Damia. Tunggu adik besar sikit ek. Good gal la kakak Damia ni. Seronok tengok bonding antara meraka berdua. Precious!!
  • Damia juga selalu orang yang pertama yang jenguk lil Dzakirah jika menangis. Kalo momma takde, akak Damia akan panggil momma sampai momma datang sambil cakap kat adik.. "jap.. jap.. jap.." chomel jer. Precious!!
  • Damia selalu kiss, hug and nak pegang adik. Sifat kakak jelas terserlah. Walaupun mula-mula dapat adik pada 1 minggu yang pertama, Damia menunjukkan tantrum kejelesan dengan adiknya.
Semoga kakak Damia akan sentiasa sayangi lil Dzakirah dan menjadi best buddy together-gether. Momma sayang kalian berdua. mmmuuuahhhsss!!

2 comments:

Iela Fazielah said...

alahai damia... mmg sgt caring & sayangkan adik dia... salam kenal mama mia... gud luck ye

Momma Mia said...

Salam kenal lela Fazielah...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India