Friday, November 26, 2010

FINALE SEASON: THE BEST VACATION JOURNAL


Due @ 11.59pm 26 Nov 2010 

 besday aQeel ni (",) ... 
 To Muhammad Harraz Aqeel bin Abbashah


***

 
 5 Fakta tentang Suziey...

1. Seorang yang simple . wifey . mommy . unpredictable 
yang dilahirkan pada 15.2.1981 ...
dan diberi nama Siti Suziyanti binti Ahmad


2. Sudah melayari bahtera rumahtangga selama 4 tahun... 
Semoga berbahagia dan berkekalan sehingga akhir hayat, Amin....


 3. Hasil perkahwinan Suziey & Abbashah dikurniakan seorang charming boy bernama
Muhammad Harraz Aqeel bin Abbashah


4. 27 Mac 2010, sejarah berulang kembali untuk naik pentas amik scroll Master.
Lebih manis kali ni, canselor UUM a.k.a sultan kedah yang bagi scroll...
Segala dugaan sepanjang buat master pay-off!!!
Sesungguhnya me suka dan SALUTE dengan semangat juang suziey nih...
" never give-up and sentiasa berdoa selebihnya tawakal kepada Allah"...
YES you really telah menunjukkan contoh terbaik dan role model kepada ibu-ibu muda & tua yang berkerjaya untuk continue study... 

  Tapi paling kagum bila Suziey nih hampir tak amik exam... giler. Dia merempit 10 minit sampai dewan exam... sampai-sampai dah start exam!! 
Perghhhhh mahu  panik, blank dan berpeluh-peluh wooo...
But she manage tenangkan diri  dan berjaya menjawap dengan jayanya!!!
Well done!!! 

5. October lepas Suziey kena minyak panas - semasa menggoreng popia crabstick.
alhamdulillah ... After 1 week consume bio oil, suppliment Vit C Redoxon & Vit E 400iu kulit terbakar tu dengan sendiri menggelupas & tinggal kesan merah-merah jek.
day after day kesan merah tu pun beransur pudar... 
To Me, Suziey ni seorang yang tidak mudah patah semangat...  sentiasa berjuang!! 
tak lokek orangnya dan tak malu untuk berkongsi... i like!!! 
Thanks dear...



Best Vacation - Sabah ...
Sangat ler menarik sebab Suziey sekeluarga nih travel habis-habisan 
bermula dari bandar... shopping-shoping dan makan-makan... 
pegi ke pulau... main pasir & snokling...
pastu pegi plak ke gunung kinabalu... kawasan yang mendamaikan...
pemandangan gunung yang menghijau... cuaca nya dingin macam di cameron highland
Pastu lebih menarik mereka sempat pergi  ke 'new zealand'... ladang ternak lembu...
yg bestnye lembu-lembu tu sume jenis macam lembu new zealand tuh.. 
ladang dia besar dan berbackgroundkan gunung kinabalu.. 
Menarik wooo...

KENAPA SUKA???  
  • Melalui nukilan gambar-gambar aksi percutian Suziey sahaja dah cukup menggambarkan keseronokan vacation mereka di sabah. Tu belum kami pergi lagi baru tengok gambar jer... I like!!!
  • Kronologi percutian mereka from day 1 hingga pulang juga bisa membuatkan sesiapa jeles wooo...tak senang duduk!!! Setiap tempat yang dikunjungi ada jer yang  menarik tertarik... semuanya bukan cakap kosong, tapi cukup dengan bukti aksi  sweet mereka sekeluarga..  You bleh buka travel agency la Suziey and i will be your 1st customer. 

 Abah bersnokling.. anak bermain pasir... ibu buat ape tuh????
ibulah yang shoot gambar-gambar yg cantek tuh kan?!!

  • Trip sabah juga buktikan walaupun ada anak kecik kita masih boleh pergi melawat ke pulau-pulau dan bersnokling.... i like!!!
 
  • Percutian Suziey sekeluarga menujukkan percutian yang BEST but yet sangat berpatutan... dari transportation i.e flight, sewa kete... ke accommodation yang sangat selesa, chalet tepi-tepi bukit...dan tempat-tempat yang menarik untuk dilawati, membuatkan semua orang pasti teruja mahu ke Sabah!! i like!!!
  • Sabah juga tempat me bercuti before tamatkan zaman bujang... mendaki gunung kinabalu.... Bergegar kepala lutut woo masa nak turun dari gunung kinabalu tuh!!  Mahu 3 hari lepas tuh tak bleh nak jalan.... hahaha.. pengalaman beb!
  • Sabah juga la tempat me spent our honeymoon dengan hubby... So kesimpulan nya memang  me  and hubby kena g lagi Sabah nih dan bawa anak-anak jalan-jalan  pulak keliling Sabah. Baru lengkap perjalanan "before and after" to me and my family...
Untuk perjalanan info yang lebih details.. jelas lagi terang korang kene TERJAH blog Suziey http://www.suziey.com
Tak kenal maka tak chenta...

***
 5 Fakta tentang Ina...

1. Simple person, flexible,forgiving....

2. ibu tunggal yang sangat kuat dan tabah, Pengasih lagi penyayang...
Me sangat kagum pada setiap ibu tunggal yang membesarkan anak mereka sendirian
Semoga Allah mepermudahkan urusan kalian semua...

3. Mempunyai anak bujang bernama FARIZ AIMAN BIN NOORUL AZHAR
To AIMAN, jaga IBU elok-elok tau!!! Jadi anak yang soleh!!

4. Sudah bertunang dengan P-Tam
To P-Tam, make sure ko jaga Ina ni baik-baik tau!! 
jangan sia-siakan dia sebab Ina ni seorang ibu yang HEBAT!!

5. Antara orang kuat di sebalik Blogger Family Day on 28 February 2010
Walaupun me tak dapat join, u ols memang "ROCK" the blogger family day!! tahniah!! 


  Best Vacation - Redang Island, Terengganu
Sangat ler menarik sebab rombongan Ina ke redang Island bersama 10 orang yang mempunyai pertalian darah... orang kata the more the merrier wooooo
Since percutian mereka semasa weekdays, so jadilah resort tuh PRIVATE ISLAND
Menarik nyerrr kan???
Dah gie pulau apa lagi yang paling menarik tentulah 
bermain pasir dipantai... dan bersnokling!!



KENAPA SUKA???  

 Pulau dan pantai memang tak boleh dipisahkan... Laut yang membiru dan menghijau sangat ler tenang bila kita melihatnya. Bukti ciptaan yang Maha Esa.. Subhanallah.

 Lebih mengjeleskan bila aksi sebelum menyelam & bersnokling tu... 
Posing yang hover dan mantap... i like u!!!  

Bayangkan 3 kawasan dorang g snokling... 2x, pagi dua kawasan 
(batu bulan dan karang bahar) dan petang 1 kawasan..
perghhh ... utk yg amatur macam me nih rasanya tu pun dah cukup best tuh!!!  
terasa skrang gak nak gie Redang. 
 
 Tak cukup 3 kawasan bersnokling, bleh lak tangkap gamat dan ikan nemo....
lagi la i like!!!

 Percutian yang sangat enjoy dan fun... i like!!!

Dulu masa honeymonn menang nak g pantai tapi waktu tu 
musim tengkujuh so memang tak dapat nak gie...
So kesimpulan nya kena g juga menziarah pantai-pantai dan pulau-pulan di Malaysia nih, especially Redang. InsyaAllah one fine day kami pasti datang...nantikan kami!!!

Untuk perjalanan info yang lebih details.. jelas lagi terang korang kene TERJAH blog momguess http://www.malinasiam.com
Tak kenal maka tak chenta...
    ***
     Our Best Family Vacation setelah berempat...
    Aksi wajib posing-posing atas katil
    Legend Hotel, KL 2010
    Semperna menyambut kelahiran Dzakirah
    Alhamdulillah... Thank you Allah...

    4 comments:

    [-suziey-] said...

    salam melawat tapak..hehe..syiok je baca..hiks..thsnks for the effort..n good luck ok :)

    will come again n again :)

    momguess said...

    gud luck dear
    thnk for joining
    pening juri nk pilih pemenang nie

    Liza said...

    Good luck Momma Mia

    AshAnas said...

    good luck kak alin...

     
    Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India